Teknoloji

Şişirilebilir Klavye Ekran Teknolojisi Geliştirildi

Fiziksel tuşlu telefonlar bir daha geri dönmemek üzere hayatımızdan çıkalı epey zaman oldu. Bu değil tam dokunmatik ekran ve klavye, hem yazmayı zorlaştırıyor hem de görme engelliler gibi bazı dezavantajlı gruplar için güçlü bir kullanım sunuyor.

Ancak bu durumu engellemek ve tuşları dokunmatik ekranlara geri getirmek için yeni bir yol bulunmuş gibi görünüyor. Yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda ortaya konulan yeni sistem, şu anda yolun başında ama gelecekte. dokunmatik ekran teknolojilerinin gidebileceği yönlerden biribiri olarak görünür.

Düz veya şişirilmiş tuşlu klavyeler;

Sistemin işleyişini oldukça detaylı bir görselle anlatan grubun raporlarına göre, 1 cm’den daha az kalınlık işe yarayabilir. Çalışma mantığı, eleğin altına entegre edilmiş bir likit pompalama sisteminin ilgili yere likit pompalaması ve istenildiğinde o bölgeyi şişirmesi üzerine kuruludur.

Yaklaşık olarak sıvı ile şişirilen alan 5 mm yükselerek bir tür ‘anahtar’ oluşturur. bahsedilir. Bu sistemin gelecekte OLED ekranlarla entegre bir şekilde çalışması hedefleniyor.

Ayrıca şişme ekran modeli sadece yazı yazmak veya tuş kullanmak için değil. farklı bildirim sistemleriBunun için kullanıldığı söyleniyor. Örneğin bir bildirim geldiğinde ekranda ilgili uygulamanın bulunduğu konuma şişkinlik ve alçalma şeklinde bildirimler gönderilebiliyor.

Henüz yolun başında olan model, ticari bir ürüne dönüşmek üzere gibi görünüyor. Akıllı telefonlar için yaygınlaşma olasılığı daha düşük olsa da,Tablet gibi işlerde tercih edilme olasılığı daha yüksek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu