Haber

Özel harekat polisleri Kars’ta ‘terör operasyonu tatbikatı’ yaptı

Kars’ta her koşul ve kuralda görev icra edebilmek için eğitim alan Özel Harekat Polisleri (PÖH), terör operasyonu tatbikatına katıldı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluş yılı münasebetiyle poligonda düzenlenen eğitimlerde, Kars İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, yerli silah ve mühimmatın da kullanıldığı tatbikatlar gerçekleştirdi.

Senaryoya göre bir otobüste terörist olduğu öğrenilen grup operasyon düzenledi. Otobüs “Ejder” ve “Kirpi” tipi zırhlı araçlarla durduruldu.

Otobüsün etrafını kontrollü bir şekilde çeviren ekipler, güvenliği aldıktan sonra otobüsteki zanlıları etkisiz hale getirdi.

Atış teknikleriyle gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikatta arazi araştırması yapan grupların çalışması gerçeği yansıtmadı.

Görevlerini titizlikle yerine getirirler

Kars’ın zorlu coğrafyasında görev yapan PÖH’ler, mesleğe başlamadan önce aldıkları zorlu eğitimlerin ardından kentteki terör olayları başta olmak üzere riskli operasyonlara katılıyor.

“Memleket söz konusu, gerisi detay” anlayışıyla birçok operasyona katılan özel harekât polisleri, halkın huzuru ve güvenliği için görevlerini titizlikle yürütüyor.

Yıl boyunca şehirdeki atış poligonunda uzun namlulu atış ve keskin nişancı eğitimlerine devam eden, otobüslere ve binalara yönelik operasyonlar gerçekleştiren özel harekât polisleri, bu eğitimler ve tatbikatlar sayesinde her an göreve hazır durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu