Haber

Muğla’da 318 Bin Sazan Balığı Göl ve Derelere Salındı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde balıkçılık faaliyetleri kapsamında göl ve derelerde 318 bin sazan balığı su ile buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Üretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde üretilen 318 bin adet sazan özel bir gölette ilçeye getirildi.

Balıklar, Köyceğiz tekne barınağına ve Köyceğiz Gölü ile Dalyan kanalının birleştiği iki farklı nokta olan Balcılar Deresi ve Akköprü Baraj Gölü’ne bırakıldı.

Köyceğiz Gölü iskele mevkiinde düzenlenen törende konuşan Muğla Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç, 2016 yılından bu yana üretiminde sıkıntı yaşayan balık çeşitlerinin, ilçedeki göl ve akarsulara salınması sonucu ortaya çıktığını söyledi. 2016 yılından bu yana bakanlık projesi.

Su işlerinin insanlar için değerli bir besin kaynağı olduğunu belirten Sevinç, “Su ürünleri üretiminde zaman zaman bazı sıkıntılar yaşanıyor. İklimsel veya insan kaynaklı faktörler üretimi etkiliyor. Etkinliğimizde hem su temini hem de su ürünleri üretiminin sağlanmasını amaçladık. sürdürülebilirlik ve insanlarda farkındalık yaratma. 318 bin sazanı suyla buluşturduk. Belirlenen noktalarda balık salma projemize devam edeceğiz.” dedi.

Dalyan Su İşleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı, Köyceğiz Gölü’nün dünyanın sayılı ayakta duran göllerinden biri olduğunu, denizden göle 12 saat, gölden göle su akışı olduğunu söyledi. 12 saat deniz

Gölde levrek, yayın balığı, sazan ve kefal gibi balık çeşitlerinin yetiştirildiğini ifade eden Yalılı, “Bunu biraz daha artırmak ve vatandaşlarımıza ucuz balık yedirmek için 2017’den bu yana 1 milyona yakın balık bıraktık. Her yerde balık var. Önümüzdeki yıllarda bunu daha da çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Levreklere yöneleceğiz.” terimleri kullandı.

Yalılı, Köyceğiz Gölü’ne yıllar önce yanlışlıkla bırakılan tatlı su levreğinin çoğaldığını ve göle yumurta bırakan türlerin zarar görmesine neden olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu