Haber

Başkan Büyükakın: Bir Türkiye Cumhuriyeti çocuğu olarak TOGG ile ancak gurur duyulabilir

Programlara Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG ile giden Başkan Büyükakın, “Bir vatansever olarak bununla ancak gurur duyabilirsiniz” dedi.

Kocaeli’deki programlarına Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG ile giden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TOGG ile Osmangazi Köprüsü’nden geçerek, “Osmangazi Köprüsü ve TOGG iki muhteşem eser. Bunlar sadece ikisi. sayın cumhurbaşkanımızın ülkemize kazandırdığı sayısız eser her biri özel türkiye’ye adanmış eserler yeni türk asrının sembolik eserleri bir türkiye cumhuriyeti evladı olarak bir vatansever olarak ancak bunlarla gurur duyulabilir çalışmaları, yani TOGG.”

 

“YENİ YÜZYIL TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZYILI OLACAK”

TOGG ile gezerken duygularını aktarmaya devam eden Önder Büyükakın, “Tüm Türkiye için gurur kaynağı. Ülkenin tüm çocuklarının onlarla sevinmesi ve gurur duyması bekleniyor. Köprüler ihtişamı, TOGG konforu ve güvenliği ile yeni Türk Yüzyılını simgeleyen eserlerdir. Yeter ki bu inanç var olsun, bu özveri var oldukça, Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliği olduğu sürece, milletimizin Cumhurbaşkanımızın arkasında durmasıyla biz Deli Türkler daha fazlasını başaracağız. Ve inşallah yeni yüzyıl Türkiye’nin yeni yüzyılı olur” dedi.

 

“İMKANSIZ DENEN ŞEYLERİ MÜMKÜN YAPAR, BAŞARIR”

Başkan Büyükakın, ”Yeni yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olacağını” vurguladıktan sonra, “Buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Biz yürekten inanıyoruz. Biz halkımızla inanıyoruz. Bu millet inanıp gerçek başkanlarla yola çıkınca büyük başarılar elde etti. İmkansızı, imkansızı mümkün kıldı, başardı. Biz bu millete inanıyoruz. Bu milletin bağımsızlık ruhuna, kararlılığına, barıştan, kardeşlikten, adaletten yana duruşuna, mazlumlara yaklaşımına her zaman şahit olduk. Biz hep böyle düşündük. Çok aziz bir milletimiz var. Yeter ki önündeki pürüz giderilsin. Dış güçlerin, karanlık merkezlerin kurduğu tezgahları bozabilecek, vizyon sahibi, farkında ve bunu yapacak kapasiteye sahip ekipler veya başkanlar olsun. O zaman bu millet çok başarılı hizmetlere, başarılı işlere, üretimlere ve başarılı işlere birer birer imza atmayı bilecektir.”

“YAPAMAZSIK, BECERİ EDEMEZİZ, KİMLER ALGISINI YOK EDERİZ”

“Özellikle kırılma dönemlerinde daha net görülüyor” diyerek açıklamalarına devam eden Önder Büyükakın, “Her şey bitti. Sırtına çarıksız, elbise giymeden bu vatanı yeniden ayağa kaldıran şehitlerimizi, ecdadımızı andığımızda, Türkler tarih oldu dendiğinde de aynı şeyi görüyoruz. Tarihin çeşitli dönemlerinde bu milleti yoktan var eden atalarımızın neler yaptığını büyük imkansızlıklara rağmen biliyoruz. Çocuklarımızın ruhunda bu güzellikler olduğu sürece, bu ruh devam ettiği sürece bu milletin evlatları muvaffak olmaya devam edecektir. Öğrenilmiş çaresizlik olduğu sürece, yapamayız, yapamayız, kim olduğumuz algısı yıkılmalıdır. Kendine güven gel. Bu başarılı olursa, bu milleti kimse durduramaz. Tarih buna şahittir. Gelecek şahit olacak. Destansı tarihi yeniden yazılacak. Bunlar ütopya değil. Bu bir rüya değil. Bunlar tarihimizin gerçekleridir. Bunlar bugünün gerçekleri” dedi.

 

“GABAR’DA 1 MİLYAR VARİL PETROL BULUNABİLDİ”

Önder Büyükakın, “Uluslararası şirketler yıllarca bu topraklarda petrol aradı, gaz bulamadılar” diye hatırlatarak, “Yok dediler. Kuyuları kapatıp gittiler. Amerikan yardımları falan ile bizi teselli ettiler. bizi onlara mahkûm etmek, muhtaç etmek.Ama onlar bu milletin evlatlarını aramaya başlayınca neden olmasın son sözü yine biz aldık.Gabar’da 1 milyar varil petrol bulundu.70 milyar dolar rezerv bulundu. .Aradığı zaman bulundu demek ki.Yani yabancıya köle olmadığımız zaman.Tam bağımsız bir Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlersek olur demektir.Şu anda TOGG’a biniyoruz.Yıllardır. yapılamaz denildi.Burada en doğru söz devrimin arabaları nasıl yok edildi, buna dışarıda izin vermek istemeyenler, ürettikleri araçları bize satmak isteyenler, diyenler sen bunları monte edersin ama montaj sanayi sana yetmiyor, bu milletin kalbini kırmak için türlü türlü oyunlar oynadın. Açıkçası maçlarda başarılı oldular” dedi.

 

“İNANÇ VARSA OLABİLİR OLDUĞUNU ÇOK KEZ GÖSTERDİK”

Başkan Büyükakın, “Tarih boyunca bu milletin azimli oğulları, azimli başkanları geldi. Zamanı geldi, astılar, zamanı geldi, milleti itibarsızlaştıran başka oyunlara başvurdular. Bir şeyleri tekrar ediyorlar. Bu binlerce yıldır oluyor. Milletinize inandığınız zaman, kendinize inandığınız zaman yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. İnanç varsa, fırsat vardır. Bunu son 20 yılda, ondan önceki yıllarda defalarca gösterdik, sanki iman var, imkan var. göstermeye devam edeceğiz. TOGG aslında Türkiye’nin gururu. Türk işçisi isteyince Türk mühendisinin neler yapabileceğinin bir göstergesidir. Bu araçları yabancılardan almak zorunda değiliz. Bunun en hoş işaretidir. Bunu neden yapıyoruz, dışarı çıkaralım. Oradan daha hesaplı analizlerle bu milleti yıllarca kandırdılar. Yıllarca bu milletin kalbini kırdılar. Ama biz kendimiz yapınca, beraberindeki ek ekonomileri, şebeke ekonomisini, beraberinde gelen kümelenmeyi hesaba katmadan, buradaki arabayı üretmenin şu anki maliyetine bakarak hesabın doğru olmadığını söylemeyi tercih ettiler. analiz” diye vurguladı.

 

“BAŞIMIZA BAKMAYALIM DEDİĞİNDE SANA VERİLENLERE MEMNUN OLUYORSUNUZ”

Lider Büyükakın, “Ama bu araç üretilirken onun yedek parçaları ve diğer bileşenleri ile ilgili başka bir sektör gelişecek” diye hatırlatan Lider Büyükakın, “Birçok kesim bundan faydalanacaktır. İstihdam imkanları artacak. Böyle bir endüstriyi sürdürmek için gerekli olan mühendislik alanlarının, malzemelerin ve diğer endüstrilerin teşvik edilmesi, buradaki yatırımları rasyonelleştirecektir. Onlara da yardımcı olacaktır. Dolayısıyla bunların gerçek analizlerini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Sadece araba üretmekle yurt dışından almayı karşılaştırırsanız, arkasındaki ek ekonomiyi hesaba katmazsanız. O zaman neden bize izin verdiği sürece yurtdışından üretelim veya Türkiye’de monte edelim? Montaj sektörü size yetmeyeni söylesin, biz kabul edelim. Yapamadık diyelim. Boynumuzu bükelim. Başımızı kaldırmayalım derken size verilenle yetiniyorsunuz. Size verilen rolden memnun kalacaksınız. Ama milletimizin oğulları, mühendisleri, çalışanları ve yöneticileri dünyanın birçok yerinde başarılı işlere imza atabilirler. Uluslararası şirketlerde başarılı görevler ifa ederler. Mühendislik yapıyorlar, tasarlıyorlar. Dünyanın her yerinde iş yapmayı başarıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye YENİ BİR SEGMENTE ULAŞIYOR”

Başkan Büyükakın, açıklamalarına şöyle devam etti: “Kocaeli sektöründen örnek vermek gerekirse dünyanın her yerine ihracat yapan inanılmaz firmalarımız var. Otomobil firmalarına yedek parça üreten firmalarımız var. Neden kendi arabamızı yapamıyoruz diye sorduğunuzda farklı bir yere geliyorsunuz. “Neden yapamıyoruz? Onlar yapıyor, bizim onlardan ne eksiğimiz var?” Öyle deyince işte o zaman ders atlanıyor. Biz de yapalım derken başka bir yere varıyorsunuz. Bu şekilde bakılmalıdır. Bu yolu yürümek zorundasın. Ve bu yolda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğimizi ve başaracağımızı söylemek gerekiyor. Başarıya inanmalısınız. Bu şekilde yapıldığında mükâfatını sayısız eserle alırız. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk 80 yılında verilen hizmetlerin son 20 yılda eksiklikleri giderildi. Böylece Türkiye yeni bir segmente ulaştı. Bakın şimdi karşımızda başka bir ülkenin ürettiği bir araba var. Bu araba TOGG, ondan çok daha güzel. Tasarım açısından güzel, performans açısından güzel. TOGG’u fiyat ve performans olarak diğer markalarla karşılaştırdığınızda farklı bir yere geliyor. Bunun alt dallarda yaratacağı çarpan etkisi Türkiye’yi yeniden farklı bir yere taşıyacaktır. Orta gelir tuzağı dediğimiz kişi başı 10 bin dolar seviyesinde sıkışan ekonomiyi farklı bir yere taşıyacak. Bunu önümüzdeki süreçlerde daha net göreceğiz.”

“GELECEĞİN EN GÜÇLÜ SEDA’SI TÜRKİYE’NİN SESİ OLACAK İNŞALLAH”

“Bir iş kurarsınız, o işi baştan sürdürmek zaman alır” diyen Önder Büyükakın, TOGG ile yaptığı gezide açıklamalarını şöyle tamamladı: “Başlamak zordur. Uçaktan inmek de zor. Uçak en riskli anını havalandığında yaşar. Ancak kalkıştan sonra çok daha büyük ivmelere ulaşır. Bu nedenle bu aşamada olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Türkiye tam bir kalkış aşamasında. Kalkış aşamasında uçak, karşıdan gelen rüzgarın gücüyle mücadele eder ve onu kullanarak havalanır. Şu anda en güçlü rüzgarlarla karşı karşıyayız. Gecenin en karanlık anı aslında ışığın en yakın olduğu andır. Ağrının en yoğun olduğu an, doğumun en yakın olduğu andır. Açıkçası Türkiye’nin de böyle bir anda, böyle bir bayramın arifesinde olduğunu düşünüyorum. Bin yıllık tarihimize baktığımızda, önümüzdeki bin yıla baktığımızda, dünyanın siyasi, ekonomik ve jeopolitik istikrarına baktığımızda, Türkiye’nin yüz yıllık hayallerinin, Türkiye’ye yapılan yatırımlarla gerçek olmaya başladığını görüyoruz. iktidar sahası, TOGG, köprüler, duble yollar, demiryolları ve tüneller. Arkasında güçlü bir irade var. Cumhurbaşkanımızın kararlı bir liderliği, milletimizin de onun liderliğinin arkasında aslan gibi duruşu vardır. Allah’ın izniyle Türkiye’nin yükselişi devam edecek. Bana göre TOGG, Türkiye’nin yeni yüzyılının habercisi. TOGG, Türklerin yeni yüzyılda neler yapabileceğinin, bu milletin azimli vizyoner başkanıyla birlikte inanan milletimizin, bu milletin inanan evlatlarının daha neler yapabileceğinin çok güzel bir simgesidir. Allah’ın izniyle daha fazlasını başaracağız. Bu sadece başlangıç. Daha yeni başladık. Ve umarım Türkiye’nin sesi gelecekte en güçlü ses olur.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

camolukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu